Onverklaarbare klachten

Last van klachten die maar niet overgaan? Heb je bijvoorbeeld nekklachten, zeurende lage rugpijn of nul komma nul energie, en je hebt alle pijnstillers en oppeppers al geprobeerd? Grote kans dat je te maken hebt met een somatisch onvoldoende verklaarbare klacht (SOLK).

Het achterhalen en oplossen van een onverklaarbare lichamelijke klacht

Frans Bullens is gespecialiseerd in het achterhalen en oplossen van deze zogenoemde somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK). Hierbij gaat het om lichamelijke klachten die met medicijnen of reguliere fysiotherapie niet op te lossen zijn, omdat de oorzaak zit in psychische factoren. Cliënten die last hebben van dit soort klachten, hebben vaak al een lange, medische zoektocht – echter zonder gewenst resultaat – achter de rug. Psychosomatische fysiotherapie voor volwassenen kan veel oplossen en pijn wegnemen. Grote kans dat Frans Bullens je – voor eens en altijd – van die klachten af kan helpen.

SOLK, wanneer heb je dat?

Er is sprake van somatisch onvoldoende verklaarde klachten als iemand lichamelijke klachten heeft die langer dan enkele weken duren en waarbij na medisch onderzoek geen aandoening wordt gevonden die de klacht voldoende verklaart. Het kan ook gaan om klachten waar wel een lichamelijke aandoening aan ten grondslag ligt, maar waarbij de klachten ernstiger of langduriger zijn of het functioneren sterker beperkt is dan op grond van de aandoening verwacht mag worden.

Soorten klachten

Verschillende soorten klachten kunnen de basis vormen voor een somatisch onvoldoende verklaarde klacht (SOLK). Voorbeelden zijn pijnklachten, maar ook lichamelijke functiestoornissen zoals evenwichtsstoornis, energiegebrek, krachtverlies of wazig zien, of misschien wel oorsuizen, piepen, tintelingen of een doof gevoel. Vervolgens kunnen daar gaandeweg klachten zoals spanning, concentratie- en geheugenverlies, slaapproblemen, angst of depressie bijkomen.

Meer weten of afspraak maken? Neem gerust contact op!

Heb je behoefte aan een professional die jou kan begeleiden bij het oplossen van jouw onvoldoende verklaarde klachten? Maak dan gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Frans Bullens. Bel hem vandaag nog op telefoonnummer 06-51 34 00 27 of stuur een e-mail naar info@fpb-oirschotbest.nl.